Sää oli varsin talvinen ja räntäsateinen, kun pitkänäperjantaina lähdimme ajelemaan kohti mökkiä. Auringoksihan se siitä kuitenkin muuttui, vaikka olikin kovia yöpakkasia. Yöpymisen kanssa meinasi olla hiukan ongelmia. Kesäaikaan nukkumapaikkamme on yläkerrassa. Siellä ei kuitenkaan ole lämmitystä, joten näin talvisilla keleillä mökkeillessämme yövymme yleensä asuntovaunussa. Nyt sitten vaununkin lämmitykset reistailivat, ja ensimmäisenä yönä levitimme sovinnolla vuodesohvan tupaan. Toisena yönä sitten lämmitys näytti taas toimivan, ja raahasimme petivaatteet takaisin vaunuun. Lämppärit oli täysillä ja hikihän siinä tuli. Tänä aamuna sitten isäntä lähti evakkoon kun lämpötila oli 12 astetta. Tyttären kanssa sitkeilimme ja nousimme ylös vasta kun mittari painui viiteen asteeseen...hrrr. No siinä vaiheessa kello olikin jo puoli kymmenen ja jouti noustakin.

Talviset oli olosuhteet ja talviset oli myöskin harrastukset, eli pilkille (kun ensin oli metsästetty toukkia useammasta paikasta)!

 Saalis oli kuitenkin varsin vaatimaton:

Mutta eihän ne kalat pääasia olleetkaan vaan mökki-ilma ja aurinko!

 

Koirat oli tietysti asiassa mukana. Ronja-parkaan tuo lumi tarttuu tiukasti ja tiedossa oli taas suihkutus lämpimällä vedellä.

 

Kolme keppihullua koiraa saa helposti väsytettyä kun heittelee kalikkaa pöpelikköön. Pinja kyllä etsii sopivan kepin.

Veera on kuitenkin se joka vie voiton keppitaistossa:

 Veeruska vauhti päällä:

Kotiin tullessa odotti sitten iloinen yllätys, kun kylvämäni siemenet olivat itäneet. Tästä löytyy tilliä, persiljaa, basilikaa, ruohosipulia, ruusupapua, samettiruusuja ja krasseja:

Huomenna sitten koittaa totuuden hetki kun työt kutsuvat pitkän sairasloman jälkeen. Kyllä olen jo töihin pääsyä odottanutkin. Leikattu käsi on jo aika hyvässä kunnossa, vähän tietysti jännittää miten se työntekoa kestää kun luvassa on tosi kiireinen päivä. Aamulla ensimmäiseksi on tikkien poisto, ihanaa päästä noista kutittavista ompeleista!

Keväistä alkavaa viikkoa!