Viime syksynä sain äkillisen tarmonpuuskan ja muutin hetken mielijohteesta yhden etupihamme "x-files" -nurmikkokaistaleista kukkapenkiksi. Kevään kynnyksellä sitten tilailin Viherpeukaloista perennoja, havuja ja mansikantaimia. Tänään sitten vastaanotimme lähetyksen, aikas monta laatikkoa tulikin. Hauskinta on, että en enää yhtään muistanut mitä oli tullut tilattua ja ko. perennojen nimet eivät sanoneet minulle yhtikäs mitään. Sen lisäksi en yhtään muistanut, mitä syksyllä kukkapenkkiin olin istuttanut, vielä sieltä ei ole esille putkahtanut muuta kuin joitakin sipulikukkia. Joten sitten ihan summamutikassa istuttelin kukkia sinne sun tänne, ja nyt sitten jännityksellä odotellaan, miten mielenkiintoisen näköinen kukkapenkistä tuleekaan cheeky. Onneksi noita perennoita voi huoleti siirrellä paikasta toiseen sitten kun näkee vähän minkä värisiä ja korkuisia niistä tulee ja mihin aikaan kesästä kukkivat - jos kukkivat. Seurataan nyt tuota jännitysmomenttia tässä kesän kuluessa kuvien kanssa, tässä siis on lähtötilanne:



Havut jätin suosiolla isännälle istutettaviksi, ja mansikat sekä loput perennoista matkaavat huomenna mökille.
Takapihalla kukkivat jo isot ja pienet narsissit:



Tulppaanit vasta lupailevat:



Pääsisköhän sitä sisälle, kyselevät Pinja ja Veera.



Äitienpäivää en aio viettää, ainakaan siinä mielessä että äippä kokkaa ja leipoo jotain tavallista parempaa ja muu porukkaa katselee matsia telkkarista. Oman äidin poismenon jälkeen tuon päivän vietto on alkanut tuntua jotenkin turhalta. Olen huono juhlimaan itseäni, varsinkin jos se merkitsee ylimääräistä vaivannäköä. Työviikko on ollut kohtalaisen rankka ja minullakin on oikeus lepoon ja rentoutumiseen. Kokkailen ja leivon sitten taas ihan mielelläni kun olen paremmin voimissani. Huomenna lähdemme mökille ja upotan taas sormeni multaan mansikan istutuksen merkeissä (kokonaista 15 tainta!).

Kaikille äideille toivottelen silti oikein rentouttavaa äitienpäivää, olkaa terveen itsekkäitä ja nauttikaa olostanne ja ottakaa vastaan palvelua jos sellaista on tarjolla!