tiistai, 16. lokakuu 2012
Piirakkaa
Aineet:
200 g margariinia (voita)
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3-4 omenaa
1. Sulata rasva tai käytä pullomargariinia. Itse käytän leivonnassa melkein aina ehtaa voita.
2. Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
3. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa.
4. Lisää muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
Sekoita tasaiseksi. Taikina on valuvaa, mutta ei litkua.
5. Kaada voideltuun pyöreään piirakkavuokaan ja lado päälle omenapalat. Pinnalle kanelia ja sokeria. Minä siis laitoin tavallisia - ja karhunvattuja, päälle sokeria mutta ei kanelia.
Päälle rätkitään se eroon otettu kahvikupillinen taikinaa:
Ohjeessa sanotaan paistoajaksi 30 min 200 asteessa, olen kuitenkin paistanut piirakkaa kolmisen varttia. Tässä valmis piirakka odottelemassa vaniljakastiketta sekä kahvittelijoita:
Saas nähdä miten toimii noiden vattujen kanssa, en ole vielä maistanut.
Tässä vielä muutama syksyinen asetelma:
Terassin pöydällä kurpitsalyhtyjen seurana sinkkiastiassa (kirppislöytö) vaahteran (teko)lehtiä sekä japaninruusukvittenin oksia hedelmineen. Noista hedelmistä voisi kuulemma keittää marmeladia, joka maistuu persikalle, mutta eivät ne ainakaan meidän pihalla ikinä ehdi kypsyä.
Kanervan kaverina samaista kvitteniä, pihan tuijasta ja sinilaakakatajasta verotettuja oksia sekä muutama punainen vuorenkilven lehti.
Ulkona on aikamoinen syysmyrsky, sisällä tyyntä ja rauhaisaa!
Kommentit