Pitäähän kirjastotädin blogissa olla juttua myös kirjoista. Kirjallisuuspiirin seuraavana aiheena on joku palkittu teos, ja ajattelin lukea viime vuoden Finlandia Junior -voittajan Vilja-Tuulia Huotarisen Valoa Valoa Valoa. Tunnustan, että en vielä ole päässyt puusta pitkään sen kanssa, päiväkirjamainen kerronta ei ainakaan vielä ole kolahtanut. Sen käsityksen olen saanut että kirja kertoo 14-vuotiaiden tyttöjen maailmasta melko rankalla tavalla. Tulevalla viikolla yritän ottaa sen työn alle ja kertoa sitten lopullisen mielipiteeni.

Iltalukemisenani olen ahminut Kristina Ohlssonin Tuhatkaunot-dekkaria. Se on todella koukuttavasti kirjoitettu ja on pakko lukea aina vaan yksi sivu ja luku lisää. Varmaan luen sen ensi yönä loppuun kun huomenna ei ole kiire heräillä aamulla. Juonta ja loppuratkaisua en paljasta mutta totean vaan että kannattaa lukea!

"Lukemattomien laatikossani" odottelevat lisäksi uutukaiset Saara Kesävuoren Äidin rakkaus, Regina Raskin Jouluihminen sekä Torey Haydenin Viattomat. Vanhempaa tuotantoa vuodelta 2007 on Eeva Kilven Unta vain, joka on jostain käsittämättömästä syystä jäänyt minulta lukematta, vaikka muuten olen kahlannut läpi Eeva Kilven koko tuotannon runoja myöten, useat moneen kertaan. Unta vain on jälkinäytös v 1973 ilmestyneelle Häätanhulle. Sankaritar on takakannen tekstin mukaan jo 78-vuotias, ja hillittömästi rakastunut. Eevan kirjoissa on puhutellut suuri rakkaus luontoon, ja uskon palaavani niihin taas uudelleen kun minussa on hiljalleen heräilemässä jonkinsortin luomu- ja ekoihminen. Naisen päiväkirjan luen uudelleen lähes joka kesä.

Ja kun kesäkirjoista tuli puhe, niin pelastinpa kirjaston poistokärrystä Sillanpään Ihmiset suviyössä, jonka myös kahlaan läpi lähes joka kesä. Ihana kirja, siinä on elämän koko kirjo syntymästä kuolemaan ja raudoista lautoihin. Unohtamatta rakkautta, ja viisasta vanhuutta.

Asian vierestä vielä sen verran, että tulipa tänään tehtyä oikein anti-ekoteko eli ostettua 17 vuotta vanha auto. Sydän verta vuotaen annoin rakkaan fiatini vaihdossa. Siinä kun alkoi olla vikaa jos jonkinlaista ja hiukan ahdaskin se on kolmen koiran kuljettamiseen. Uusi kulkuneuvo on vielä autoliikkeessä fiksattavana ja katsastettavana, laitanpa kuvan tänne kun sen itselleni saan.