Rakas ystävä naapurista poistui keskuudestamme juuri pyhäinpäivän kynnyksellä, joten  jo aiemmin poisnukkuneiden rakkaiden ohessa muistimme erityisesti häntä. Kuolema tulee aina yllättäen, vaikka se olisi kuinka odotettavissa, eikä siihen oikein voi ennalta valmistautua. Pyhäinpäivän iltaa vietimme hänen läheistensä kanssa kahvia juoden ja kynttilöitä poltellen.

Et ole ikiunessa, et ole poissa
Olet tuhat tuulta puistikoissa,
olet valon välke aallokossa,
olet timantti hankien loistossa.
Et jättänyt meitä, et ole vaiti,
olet lintujen laulu taivaalla,
olet kuiskaus viljapellolla,
olet henkäys rakkaasi poskella.

images?q=tbn:ANd9GcQGcCYjxfLJWP_QBoduuDf





Meillä ei ole pulla tuoksunut pitkään aikaan, joten sateisena pyhäinpäivän aamuna tein sitten litran taikinan, josta syntyi 62 kanelikierrettä. Tässä vasta puolet niistä:



Tulihan noita jokunen (!?!) maisteltua ihan tuoreeltaan, mutta osa sentään ehti pakastimeen asti. Vieläkin teki tiukkaa saada sinne mahtumaan yhtään mitään, kuluneena kesänä ja syksynä olemme toimineet kunnon hamstereiden tavoin.

Hiukan jo virittelin valojakin tähän marraskuun pimeyteen, jouluvaloista en vielä kyllä puhu. Rukin valaisemista olen suunnitellut jo pitkään, ja nyt sen sitten toteutin!



Kuvasta tuli varsin mielenkiintoisen näköinen, ihan kuin olisi liekeissä koko rukki. Älkää kysykö miten sen otin, ihan vahingonlaukaus tuo on, mutta aika hauskan näköinen.

Tänään olikin vaihteeksi poutapäivä, ja kun lumetkin sulivat pois niin ryhdyimme pihatöihin. Minä olin haravan varressa. Ajattelin taas feng shui -oppien mukaan, että kuolleet ja maatuvat lehdet edustavat sitä kuollutta ja mätänevää, mikä verottaa ihmisestä energiaa. Minun kohdallani tuo taitaa pitää paikkansa, ainakin se motivoi pihan siivoukseen. Isäntä leikkasi ruusut ja sireenit, putsasi rännit ja ajeli vielä vähän ruohonleikkurillakin. Tai sireenien kohdalla ei kai pelkästä leikkauksesta voi puhua, kun moottorisahaakin tarvittiin! Ystävällinen naapurimme, "vanha viininviljelijä" opasti, kuinka viiniköynnökset leikataan oikeaoppisesti talvilevolle. Jospa ensi kesänä ryhtyisinkin niitä viljelemään ihan oikeaoppisesti ja saisin oikein kunnon sadon!

Hiukan jäi risusavotta vielä vaiheeseen, mutta muuten alkaa piha olla siinä kunnossa, että talvi voisi vaikka tulla.

Neulominen on jäänyt vähiin, yhdet miesten perussukat olen sentään saanut aikaan.



Väri ei kuvassa ole ihan oikea, vaan se on petrolinsinistä seiskaveikkaa, johon olen kovasti tykästynyt. Ja ruskea natsaa mainiosti sen kanssa.

Nyt ovat työn alla nämä Suomi-sukat:



Haravoinnin jälkeen oli vielä ohjelmassa 4,5 km:n metsälenkki koirien kanssa. Koirilla oli vauhti päällä ja juoksivat varmaan kolminkertaisen matkan. Pinjalla ei oikein jarrut pitäneet, ja se sukelsi kaulaa myöten isoon ja syvään vesilätäkköön, joten hiukan oli kuivailemista kun kotiin tultiin.

Jalat, selkä ja hartiat ilmoittelevat, että tänään on tehty ihan fyysistä työtä. Nyt voikin hyvällä omallatunnolla istua mukavasti neulomaan. Pirteää viikkoa!