Laumaamme kuuluu snautsereita joka kokoa, kaikki mustia. Rotuja tuntemattomat usein ihmettelevätkin, kun koirat ovat saman näköisiä mutta eri kokoisia.

Ensimmäisenä meille on tullut kääpiösnautseri Ronja (Sini Kreettan Black Katriina), nyt 4-vuotias käppänäksikin pienikokoinen mutta erittäin ison egon omaava koirarouva. Rouva siksi, että Ronjalla oli reilu vuosi sitten kolme pentuakin, jotka kaikki valitettavasti menehtyivät. Uusia pentuja ei ole uskallettu yrittää, koska nämä kolme syntyivät sektiolla ja komplikaatioitakin oli. Ronja rakastaa kaikkia ja osoittaa rakkauttaan raivokkaalla nuolemisella. Se on myös mielellään kenen tahansa sylissä.

Ronjan jälkeen laumaan liittyi snautseri (siis keskikokoinen sellainen) Pinja (Davydovin Yazzie). Kaikki harmaat hiuksemme ovat varmaan Pinjan aiheuttamia. Sen pentuajat olivat ikimuistoisia, ja niiden jäljiltä on uusittu makuuhuoneen tapetointi ja aika suuri osa huushollin matoista. Pinjan jäljiltä ovet on raavittu säleille, ja se katselee mielellään maisemia keittiön ruokapöydällä seisten. Pinja on rakastettava riiviö, joka palvoo isäntäväkeään. Vieraita kohtaan se on varautunut eikä oikein siedä vieraita koiria. Pinja on nyt 3-vuotias, ja hiljalleen alkanut omaksua jotain opittavia asioita.

Veera (Pectus Izane) tuli meille joulukuussa 2011, se on 6-vuotias kodinvaihtaja ja maailman kiltein ja helpoin suursnautseri. Se otti heti paikkansa laumanjohtajana. Veera osaa tokoa ja agilityä ja on suorittanut käyttäytymiskokeen. Sitä voi pitää irrallaan vaikka keskellä kaupunkia koska on niin tottelevainen. Veera on myös erittäin ihmisrakas, ja janoaa rapsutuksia aina ja koko ajan. Veeralle ominaista on suuri rakkaus ruokaan, ja olemmekin maksaneet monet oppirahat ennenkuin olemme tajunneet, että kaikki ruoka pitää säilyttää katonrajassa tai lukkojen takana. Mm. kokonaisia kakkuja ja leipäpaketteja on kadonnut sen pohjattomaan kitaan.

Tässä tämä reipas kolmikko kerrankin paikallaan samalla sohvalla eli vasemmalta oikealle Pinja, Ronja ja Veera.