Viime kesälomallamme saimme pojan ja miniän koiravahdeiksi, ja teimme parin päivän reissun lempparikesäkaupunkiimme Hankoon. Noina parina päivänä Hanko oli koko Suomen ainoa sateeton paikka, joten meillä kävi mahtava tuuri ja nautimme todella reissusta. Toisen lomapäivistä käytimme retkeen Suomen eteläisimpään asuttuun kolkaan, Bengtskärin majakkasaarelle. Reissu ylitti kaikki odotukset ja suosittelen sitä kaikille joilla vaan on tilaisuus siellä käydä! Laivamatkalla meillä oli mukana saaristo-opas, joka oli hyvin perehtynyt sekä saariston luontoon että majakkasaaren historiaan, joka olikin värikäs ja mielenkiintoinen. Oppaalla oli myös kotimuseo, jonka esineistöä hän esitteli paluumatkalla. Tässä jotain hyvinkin sotaisan näköistä kamaa.



Nämä kuvat ovat kaikki tyttäreni ottamia joten kaikki kunnia hänelle.

Matkalla majakkasaarelle:



Ja tässä itse majakka:







Meren sileäksi hiomia kallioita riitti, niiden välillä laguuneja joissa oli myös uimareita. Majakassa toimii myös hotelli.





Kasvillisuuttakin oli kallioiden koloissa. Sitkeitä kukkia nämä:





Nämä kuvat ovat sotilaiden kallioihin kaivertamia. Kaunista lottatyttöä on ajateltu.







Kapusimme myös kaikki 274 askelmaa ylös majakkaan. Hiki tuli ja hengästyi, ja myös lämpötila kohosi mitä ylemmäs noustiin. Minäkin, korkeanpaikankammoinen selvisin ylös asti.








Mahtavan päivän päätteeksi laiva kuljetti meidät takaisin Hankoon. Goodbye, majakkasaari, ehkä palaamme vielä!